KOVAAPASKAA

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

H2Ö - muutama kovisnosto

H2Ö-viikonloppu lähenee. Enää viikko - jumalauta VIIKKO - että Ruissalon vanhalla telakka-alueella räjähtää käyntiin kaksipäiväinen musikkiorgasmi nimeltä H2Ö. Ajattelin tässä keskiviikkoillan ratoksi nostaa pari itselleni mielekästä artistia esiin. Alla olevat ovat vain satunnaisia nostoja, sillä lineupissa on aivan liikaa esittelyn arvoisia koviksia. Ensi viikon keskiviikkona läimäisen kuitenkin vielä oman festivaaliaikatauluni blogiin, kunhan vaan festivaali itse julkaisee soittoaikataulut sitä ennen. Näette sitten mitä kannattaa väijyä!

Kuva: Kristian Jalava

Cleaning Women

Ehkä vuoden 2011 Ilmiön kovin keikka. Ehkä yksi kovimmista keikoista, jolla olen ollut. Cleaning Women on siinä mielessä erikoinen pumppu, että kaverit soittavat itse tekemillään soittimilla - TALKING 'BOUT DIY!   On sanomattakin selvää, että yhtyeen "soundi" on täysin uniikki. Cleaning Womenin musiikki on kuitenkin melko helposti lähestyttävää, ja se taitaakin olla perimmäinen syy kleanareiden (puhunko ohi suuni jos sanon) kulttisuosioon. HUPS.

Tästä musaan.

Kiveskives

Älkää antako nimen hämätä, kyseessä on semisti munaton bändi. Eikä. Kiveskives, eli kivarit on itseasiassa semisti munakas bändi. Ja ehdottomasti kovis! Yksi kovimmista genrensä edustajista - ainakin Suomessa. Toiset kutsuvat kivareiden kamaa nintendoheviksi, tai ainakin itse kutsun, mutta kyseisen genremääritelmä ei pysty mitenkään naulaamaan kivareiden loputonta soundipalettia ja muuntautumiskykyä. Äskettäin toisen albuminsa julkaissut bändi on nälkäinen. Niin kuin olen minäkin.

Tästä musaan.

Räjäyttäjät

Näin kävi kun näin Räjäyttäjät ensimmäistä kertaa livenä viime syksynä: "No nyt sitä vaaraa! Mitä jumalauta? Tätä on odotettu vuosia. Olenko mä edes koskaan nähnyt tällaista. TVO, Turku, vuosi 2004. The Heartburns. Mitä Teemu Bergman tekee täällä? Soitto tiukkaa, jäbät selvästi kännissä. Räjäyttäjät. Saavat muut bändit näyttämään vitsiltä. Hiki virtaa, paljasta nahkaa. Eipä olisi uskonut, että karvainen puolialaston mies voisi haista näin hyvältä. Ovatkohan käyneet saunassa ennen keikkaa? Jouni Hynynen ja Mikko Meriläinen. Onkohan ne frendejä? Transsi syvenee, vaatteet vähenee."

Tästä musaan. 

Lau Nau

Sanooko levy-yhtiö Fonal Records mitään? No, Lau Nau on ainakin omasta mielestäni yksi leibelin kovimmista artisteista. Kuulin Lau Nausta ensimmäisen kerran jo aikoja sitten. Tsekkasin ohi mennen Valohiukkanen-levyn loppuvuodesta 2012, mutta (ja hävettää myöntää) ensimmäisen kerran oikeasti syvennyin Lau Naun musiikkiin vasta viime vuoden keväällä. Lau Naun musiikissa yhdistyy kokeellisuus ja pop sellaisessa harmoniassa, jossa kumpikaan  ei päädy seisomaan toisensa tiellä. En ole nähnyt Lau Nauta livenä. Tämä on ehdottomasti korjattava. Alta olevasta pätkästä voi saada jo vähän esimakua.

Tästä musaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti